Hikmah : Kata Syed Qutb di dalam muqaddimah Tafsir fi Zilaalil Qur'an, aku telah hidup dibawah bayangan al-Quran. Aku tidak pernah dapati sesuatu perkara yang dianggap berlaku secara kebetulan, melainkan semuanya telah disusun secara hikmah oleh Allah. Dan aku telah menikmati kehidupan dibawah bayangan al-Quran dengan satu nikmat yang tidak dapat difahamkan kepada orang lain melainkan dirasakan oleh mereka sendiri.


Aku mengamati bait-bait yang dihantar oleh temanku... Cantik!!!.. banyak kali aku mengulang kali pada ayat terakhir.. "Dan aku telah menikmati kehidupan dibawah bayangan al-Quran dengan satu nikmat yang tidak dapat difahamkan kepada orang lain melainkan dirasakan oleh mereka sendiri."....

Hanya air mata yang mampu mengiakan setiap bait-bait terakhir itu...dan utk menggambarkan cinta terhadap "kalamullah"....

Terima kasih sahabat kerana terlalu memberi harapan utk aku menjadi mujahidah di zaman Rasulullah yang setiap perbuatan adalah dibasahi dengan dalil-dalil dari kalamullah..kau menjagaku untuk akhirat, sahabat..!

Aku akan teruskan langkahku untuk "temanku"...Kerana Agama dan perjuangan ini.. Doakan aku sahabat, supaya suatu hari nanti aku dapat mencari "temanku" di bumi yang barokah pula yang dipenuhi dengan ulama'-ulama' yang memperjuangkan Islam..aku akan terus berusaha...!!!!


0 comments:

Post a Comment

Islamic Calendar

About Me

My photo
simple person.. tetapi cukuplah langkahnya demi mencapai MARDHATILLAH...

Bicara Hati


ShoutMix chat widget

Kalamul Ahsan

Followers